Home » , » Συνέντευξη - Demon St8 -

Συνέντευξη - Demon St8 -

Στα πλαίσια της αναζήτησης σε φωνές που θέλουν να ακουστούν , ανακαλύψαμε τους Demon St8 , ένα hip hop αξιόλογο σχήμα και θέσαμε μερικές ερωτήσεις στον Αντρέα , έναν απο τα μελη τους....





1. Αντρέα αφού σε ευχαριστήσουμε ξεκινάμε να μας πεις δυο λόγια για εσάς...Από πότε ξεκινάει η ιστορία των Demon St8 ? Πόσα μέλη είστε και ποιοι ?

Γεια χαρά παιδιά να στε καλά και σας ευχαριστούμε και εμείς.. Το Demon St8 είναι μια παρέα ανθρώπων από την Αθήνα όπου σαν κοινό γνώμονα έχουμε το hip hop. Η κατάσταση αυτή ξεκινά κάπου στο 2003 , σε πλατείες με ή χωρίς μικρόφωνα χωρίς να είχε βγεί τότε κάτι προς τα έξω , ώσπου το 2007 βγαίνουν τα πρώτα cd ακια από χέρι σε χέρι φυσικά από πάρτη μας και χωρίς καμιά εταιρεία αφού ποτέ δεν πρόκειτε να συνεργαστούμε με μια τέτοια ανούσια κατάσταση.Είμαστε, ο Jouras,ο Isovitis και στα pick up ο Βαγγέλης, μέσα σε όλη αυτή την κτάσταση υπάρχουν κι άλλα παιδιά που γράφουν και ραπάρουνσυμμετέχοντας, στηρίζοντας και όχι μόνο!Κινούμαστε ανεξάρτητα χωρίς να έχουμε κανέναν ανάγκη παρά μόνο το Hip Hop.το Hip Hop δεν είναι  αυτοί που απλά φτιάχνουν, αλλά αυτοί που με σεβασμό το ακούν και το πράττουν. 


2. Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφασίσατε να κάνετε μουσική και γιατί επιλέξατε το hip hop ? Η ευκολία του σας τράβηξε ? Η κάποιος άλλος λόγος ?

Όποιος θεωρεί πως το Hip Hop είναι κάτι εύκολο, τότε έχω την εντύπωση πως έχει κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση όσον αφορά την αντίληψή και την αισθητική του. Βρισκόμαστε στο 2013, το Hip Hop έχει ταξιδέψει, είναι χαζό και αποκρουστικό να πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο.Φυσικά για να περάσεις μπασογραμμές θα πρέπει να χαρακτηρίζεσαι από κάποια μουσικότητα, καθώς και τα ηχοκολήματα στο mpc (drums & loops) τα κρουστά δηλαδή και τα δείγματα ήχων.. για να τα παντρέψεις και να βγάλεις Hip Hop θέλουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση και γνώση.

Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν όμως είναι, ότι όλα αυτά, δεν παίζουν και τόσο σημασία, γιατί αυτό που μένει πάντα, γιατί αυτό που μένει πάντα, είναι η ψυχή σου στο μικρόφωνο και ο λόγος που θα αποφασίσεις να ξεστομίσεις και να φροντίσεις να τον υποστηρίζεις.
Ο λόγος κόκαλα δεν έχει αλλά τσακίζει!!
Επίσης κάτι που ξεχνάμε εύκολα, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, είναι οι dj's, η ραχοκοκαλιά ενός Hip Hop συγκροτήματος.
Όλα τα υπόλοιπα (drums, loops, skills στο μικρόφωνο) είναι ένα απίστευτο παιχνίδι που φυσικά κάποιοι ξέρουν να παίζουν καλά, κι άλλοι όχι.

3. Είστε ένα σχήμα που ανακαλύψαμε πρόσφατα και εμείς εδώ στο Αντάρτικο έχουμε σαν στόχο έπειτα και από πρωτοβουλία των Φράξια , να βοηθάμε και να δίνουμε βήμα σε φωνές αξιόλογες και προπάντων ανεξάρτητες. Θεωρείς ότι το ανεξάρτητο hip hop έχει την θέση που του αξίζει ? Ενδιαφέρεται ο κόσμος ?

Κοίτα, η πλειοψηφία προτιμά να ξοδεύει τον εαυτό του σε περιστασιακές μουσικές σκηνές, χορεύοντας τσιφτετέλια πάνω σε τραπέζια (μιας και έχουμε και γιορτινές μέρες) ενώ τo Hip Hop φαίνεται αιχμηρό και ακατανόητο.Και καλά κάνει, αφού έτσι είναι! Ποτέ αυτή η κατάσταση δεν είχε την πλειοψηφία με το μέρος της (δεν είναι τυχαίο.. και ούτε αναγκαίο..)Αυτό όμως που παρατηρώ και γουστάρω, είναι ότι υπάρχει δράση και διάθεση απο ανεξάρτητες Hip Hop σκηνές, και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό!!Έτσι πρέπει παιδιά, δεν έχουμε κανέναν ανάγκη από όλους αυτούς που εκπροσωπούν αυτό το τεράστιο μουσικό πανηγύρι..!!Είτε είναι χορηγοί, είτε επιχειρηματίες μαγαζιών, καναλιών, ραδιοσταθμών κλπ.!Μπορούμε και μόνοι μας! Ανεξάρτητα και ατόφια!Δεν έχει πάρει ακόμη την θέση που του αξίζει, αλλά με τον καιρό πιστεύω θα γίνει και αυτό!! Και ναι φυσικά υπάρχει κόσμος που στηρίζει και ειναι έτοιμος να ακούσει.

4. Μίλησε μας για τις μέχρι τώρα ολοκληρωμένες δουλειές σας.

Τα albums μας είναι:

2007 – “Πολιτεία Δαιμόνων” & “Melodica”

2008 – Revolopera

2011 – “Πιάσε Χαρτί” & “Στον Τάφο του Επονίτη”

2012 – “Υπόγειος Ρυθμός”

Όλα έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα, από εμάς, από χέρι σε χέρι, με δικά μας έξοδα και κόπο.Έχουν ηχογραφηθεί στο δικό μας studio, με δικά μας μηχανήματα, mix & mastering από δικούς μας ανθρώπους έχοντας την γνώση και την όρεξη και τους ευχαριστούμε για αυτό.Όσοι έχετε παρακολουθήσει αυτή την κατάσταση, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές να χανόμαστε..Παιδιά, έχουμε και εμείς τα δικά μας προβλήματα, τα τρεξίματα μας..Απλά αυτή τη φορά έχοντας περισσότερο χρόνο και όρεξη από κάθε άλλη φορά, λέμε να το πάμε καλύτερα..Το νού σας λοιπόν..

5. Ποιος είναι ο κυριότερος λόγος που θες να γράφεις τραγούδια και να τα χώνεις στο μικρόφωνο ?
Πρώτα από όλα είναι προσωπικός ο λόγος, επιβιώνω γράφοντας, ισορροπείτε το μυαλό μου με αυτό.Το Hip Hop είναι το ισχυρότερο μικρόβιο που μπορεί να προσβληθεί ένας οργανισμός, για αυτό από ότι καταλαβαίνετε δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει η όρεξη, θα με φάτε στη μάπα, είτε βγαίνουν ανά καιρούς κομμάτια προς τα έξω είτε όχι.Και τέλος, όλη αυτή η ιστορία με το γράψιμο, φέρνει τόση μαγεία που είναι εξίσου απίστευτο!Η ικανότητα που σου δίνετε να επηρεάσεις τον διπλανό σου, δίνοντας του τροφή και σκέψεις για το μυαλό.Όχι ότι θεωρώ ότι είμαι κάποιος επειδή βαστώ μικρόφωνο και πένα.. αλλά αφού έχω την ικανότητα και την όρεξη να εκφράζω αυτά που θέλω με αυτό τον τρόπο, γουστάρω και εγώ όταν πέφτει ένας στοίχος μου σε κάποια αυτιά,που είτε κάποιες φορές προσβάλλονται, είτε τον αφομοιώνουν (επειδή έχουμε κοινά βιώματα), είτε απλά γουστάρουν με αυτόν.Όταν συμβαίνει έστω ένα από αυτά, τότε ο στοίχος κάνει τη δουλειά του. Τότε μιλάμε για Hip Hop.

6. Πως βλέπεις την σημερινή κατάσταση στο ελληνικό hip hop ? Το παρακολουθείς ? Ποιες είναι οι επιρροές σου ?

Οι επιρροες μου ειναι αρκετές Active Member, FFC, Artifacts, KRS One, Das Efx, Gravediggaz, Lords Of The Underground, Poor Righteous Teachers, Rascalz, Cannibal Ox. Γουστάρω Αγγλικό όπως Ρodney p, Roots Manuva, Klashnekoff, Γαλλικό IAM, NTM, Saian Supa Crew και πολλά άλλα..!!Η αλήθεια ειναι πως δεν παρακολουθώ πλέον, τόσο έντονα το Ελληνικό Hip Hop.

Εκτιμώ Social Waste, PsyClinic Tactix, ΔΠΘ, Παράξενος, Βρώμικος Νότος.
Για το ελληνικό Hip Hop τώρα, απ' ότι καταλαβαίνεις από τα ακούσματα που έχω, θεωρώ πως λίγα είναι τα μικρόφωνα που έχουν να πούν κάτι.. ή αισθητικά να μπορώ να τα ακούσω σύμφωνα και με τα γούστα μου..Απλά πιστεύω πως παίζουν συγκροτήματα που ίσως να μην τα έχουμε ακούσει ακόμη,και έχουν να πουν και να δώσουν πράγματα..!!Επίσης όσον αφορά το internet, εντάξει μας βοηθάει το διαδίκτυο να ταξιδέψουμε την μουσική μας πέρα από τις γειτονιές μας και να ξεφύγουμε εύκολα από την βλακώδη προώθηση των δισκογραφικών εταιρειών, αλλά δεν είναι πράμα και αυτό ρε τρέλες να ανεβάζει ο καθένας ότι μαλακία του κατέβει..!! Παλιά θυμάμαι ας πούμε σε κασέτα γράφαμε και την μοιράζαμε σε λίγους ανθρώπους, τι έγινε δηλαδή τώρα..Πάντως, προτιμώ πλέον να ακούσω κάτι καινούργιο αφού μου το προτείνει ένας δικός μου άνθρωπος, που τον ξέρω, παρά να χαθώ σε όλη αυτή την κατάσταση.


7. Που οφείλεται κατά τη γνώμη σου η σημερινή κατάσταση της χώρας ? Φτώχεια ,πείνα και φασισμός σε έξαρση...Τι πιστεύεις ότι φταίει ?

Αυτό που φταίει, είναι η βλακεία που κουβαλάμε πάνω μας, δεν λέμε να βάλουμε μυαλό με τίποτα.Δηλαδή τι έκπληξη είναι αυτή ξαφνικά.. με τους φασίστες που έχουν βγει έξω και μαχαιρώνουν.. δεν τα ξέραμε αυτά?? Τώρα τα μάθαμε??Και δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο, πιάσαμε ξαφνικά τους φασίστες και ξεχνάμε όλους αυτούς εκεί πάνω,τους εκπροσώπους του καπιταλισμού να μας εξαθλιώνουν καθημερινά, και αυτοί εκεί να κάθονται ανέπαφοι και να πλουτίζουν εις βάρος μας??Ή μήπως όλη αυτή κατάληξη δεν ηταν στο πρόγραμμα τους..?? Φυσικά και είναι τομεγαλύτερο τους όπλο ο φασισμός όταν ο λαός αρχίζει και πεινάει.Εμένα το ίδιο μου κάνει ένας φασίστας που μαχαιρώνει ανενόχλητος στο δρόμο με έναν γραβατωμένο καπιταλιστή που σκοτώνει με βάση το κέρδος.
Αν δεν ξυπνήσουμε και συνεχίζουμε και συντηρούμε αυτό το χρόνιο παιχνίδι τους, φυσικά και θα σφίξουν και θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράματα.Η γνώμη μου, ας κόψουμε τις μαλακίες, ας μάθουμε να ακούμε και να βλέπουμε την πραγματικότητα, όσο και να μην μας αρέσει, κι ας ξεκινήσουμε από τις γειτονιές μας, στην ίδια πολυκατοικία μένουμε και είμαστε όλοι ξένοι μεταξύ μας ρε,ας συνεννοηθούμε για μία γαμημένη φορά, τουλάχιστον για τις πιό βασικές μας ανάγκες και για την δράση μας. Και μετά έρχονται και τα άλλα..

8. Η άνθρωποι των τεχνών και ειδικά της μουσικής , μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του πνεύματος των ανθρώπων ?

Ρωτάς πραγματικά τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο κάτι τέτοιο.Ναι η τέχνη, η μουσική μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του πνεύματος, όπως και οι πολεμικές τέχνες.Το θέμα είναι αυτοί εκπρόσωποι των τεχνών, τι στάση έχουν στην εξέλιξη του πνεύματος στο 2013.Το να ξεφτιλίζονται και να ξεπουλάν πχ. την μουσική τους και τον ίδιο τους τον ευατό, για χρήματα και φήμη, σίγουρα φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.Βροντοφωνάζοντας και τον εαυτό τους καλλιτέχνη!Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με δαύτους, μόνο και μόνο που μιλάω για αυτούς αισθάνομαι πως βρωμίζει το στόμα μου.Ελάχιστοι είναι αυτοί που εκπροσωπούν την τέχνη τους (είτε είναι δάσκαλοι, είτε μαθητές, είτε κοινό) με σεβασμό και ηθική έχοντας ώς αποτέλεσμα την εξέλιξη του πνεύματος.Λένε πως ο πολιτισμός είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.. Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μόνος του, τί ακριβώς βλέπουμε..??

9. Ποια είναι τα όνειρα του Αντρέα αλλά και συνολικά των Demon St8 σαν γκρουπ ?
Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω περισσότερο σεβασμό, ομορφιά, αγάπη, αγώνα και δράση στο κόσμο γύρω μας ξεκινώντας απο τις γειτωνιές μας!!Σαν Demon St8 μπόλικο Hip Hop, κομμάτια και συναυλίες.

10. Υπάρχει κάποια δουλειά ή συναυλία στα σκαριά ?
Δουλεύουμε αυτή τη στιγμή παρέα με τον dj (τον Βαγγέλη), ένα album με τίτλο “Φόρα Παρτίδα”.Στην αρχή είχαμε πει, πως κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται ένα κομμάτι για αυτό το album θα το σηκώνουμε στο διαδίκτυο,αλλά για διάφορους λόγους και περισσότερο λειτουργικούς θα σηκωθεί στο διαδίκτυο και θα μοιραστεί τυπωμένο αναλόγως, όταν έρθει στην τελική του μορφή.Στις 26 Γενάρη έχουμε συναυλία στο Ghost Bar, στο ισόγειο, Λεπενιώτου 26 Ψυρρή, Αθήνα, μαζί με τα Απρόσωπα Πρόσωπα, Soul Armor και τον Rebel.Για περισότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.demonst8.gr Έχουμε διάθεση για συναυλίες αυτόν το καιρό, και θα αρχίσουν να συμβαίνουν με την έναρξη του 2014.

Το νού σας..!!

11. Όποιος θέλει να σας βρει που μπορεί ? Έχετε κάποιο site ?

Όποιος θέλει μπορεί να μας βρει, στο www.demonst8.gr εκεί σηκώνουμε τους δίσκους για free downloads, καθώς και τις συναυλίες μας και ότι άλλο έχει σχέση με εμάς. Καθώς θα βρείτε και άλλους διαδικτυακούς ιστοτόπους.





12. Aντρέα σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε ότι καλύτερο.

Να είστε καλά παιδιά.


Ακούστε...

http://www.youtube.com/watch?v=3yQDLsRAvAY
http://www.youtube.com/watch?v=ItDdrVm_JxI
http://www.youtube.com/watch?v=mmb8v5XL4Ys

Share this article :

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

ΦΡΑΞΙΑ

ΦΡΑΞΙΑ
 
Support : Ιστοδαμάζοντας | Copyright © 2013. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ - All Rights Reserved
Template Creating Website Published by Mas Template
Επεξεργασία / Προσαρμογή Ιστοδαμάζοντας Proudly powered by Blogger