Home » » Χρυσή Αυγή και Ασημένια Δύση ( Από την Ηρώ )

Χρυσή Αυγή και Ασημένια Δύση ( Από την Ηρώ )


Ανακαλύψαμε ένα υπέροχο άρθρο από την φίλη μας Ηρώ κι από το site http://www.truestories.gr/
και σας το παραθέτουμε...


Θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο με το θέμα του φασισμού εν έτη 2013, με την Χρυσή Αυγή, με το πως θα «ξεβρομίσει ο τόπος», με όλους όσους την στηρίζουν χωρίς να ξέρουν το γιατί, και για εμάς που κι ας μην έχουμε ζήσει χούντα, (την χούντα που όλοι έχουν στο μυαλό τους) εκτιμούμε και παλεύουμε για ελευθερία και ιδανικά..
Κατ αρχάς.. έτσι για την ιστορία.. Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε απ” τον Μιχαλολιάκο εν έτη 1985. [Τα ιστορικά του Μιχαλολιάκου δεν θα τα αναφέρω, όποιος ενδιαφέρεται να ξεστραβωθεί, μπορεί να κάνει μια ψακτική στο νετ.. Ο κύριος Google κάνει θαύματα.] Είναι ενεργή από το 1994 που άρχισαν τα νταβαντούρια με τους Σέρβους.. Όλοι μας κάναμε ιστορία στο σχολείο. Ιστορία περί Ναζισμού, Χίτλερ, φούρνων, παγκόσμιων πολέμων, καταστροφών κτλπ κτλπ.. Αναρωτιέμαι ποιος έβαλε ποτέ το μυαλό του να δουλέψει.

Η Ελλάδα πάει κατά διαόλου, όλοι το ζούμε καθημερινά και το ξέρουμε.. Ή σχεδόν όλοι.. Υπάρχουν και κάτι τυπάκια σε στυλ Κατίδη, που πραγματικά είναι αρκετά ηλίθιοι και ποζεράδες και ζουν ακόμα το «Αmerican Dream».. Γιατί ναι πραγματικά, το θεωρώ πολύ πιθανό το παιδί να είναι απλά στόκος και να μην είχε ιδέα τι έκανε ή το γιατί. Και το λέω γιατί πραγματικά έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους.
Επιστρέφω λοιπόν.. Στην Ελλάδα του 2013, μια Ελλάδα που έχει περάσει 400 χρόνια σκλαβιάς, μία Ελλάδα που πέρασε δικτατορίες και δικτατορίες ([1967-1974 τη λεγόμενη Χούντα των Συνταγματαρχών, 1925-1926 τη Χούντα του Πάγκαλου (σας λέει κάτι το όνομα; ναι τα παιδιά τους μας κυβερνάνε), 1936 Μεταξάς. ]) η ίδια Ελλάδα λοιπόν βάζει στη Βουλή της με 441.018 ψήφους τη Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012.
Ο κόσμος είχε μάθει να καλοπερνάει. Αμαξάκια σένια, ένα για τις καλές εξόδους και ένα για κάθε μέρα, σπίτι, κι άλλο σπίτι για εξοχικό, κι άλλο σπίτι για όταν βαρεθείς το εξοχικό, ρούχα πάντα μάρκας, γιατί αλλιώς πως θα δείξεις ότι έχεις ταυτότητα; Ζωάρα έκανες Νεοέλληνα, και δεν έβλεπες τι ετοίμαζαν κάτω απ τη μύτη σου.. Σε είχαν θαμπώσει τα  πλούτη και τα πανέρια με τα γαρύφαλλα… Και άρχισες να τα χάνεις όλα σιγά σιγά.. Σου πήραν τα σπίτια, σου πήραν και τα αυτοκίνητα, σου πήραν τα ρούχα σου, δε σου άφησαν ούτε ένα τρύπιο βρακί να έχεις να φοράς. Και ξαφνικά έχασες την ασφάλεια σου.. Έχασες τα πολύτιμα λεφτά σου που τόσα χρόνια έβγαζες γλείφοντας, δίνοντας ψήφους και κάνοντας ατιμίες.. Και πρέπει κάπου να ρίξεις το φταίξιμο..  Γιατί δεν έχεις τα κότσια καημένε ανθρωπάκο να αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεων σου. Και ξάφνου σου φταίνε οι μετανάστες που σου παίρνουν τις δουλειές. Ξάφνου σου φταίνε οι μετανάστες που σε κλέβουν, που δε μπορείς (όπως λες) να κυκλοφορήσεις….. Τους άλλους κλέφτες όμως ακόμα τους ψηφίζεις..
Κι όμως ακόμα κι αν έφευγαν όλοι ούτε τότε θα είχες δουλειά. Ούτε τότε θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις.
Μεγάλωσα και ζω ακόμα σε μια απ τις χειρότερες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, σε περιοχές που αν ερχόσουν καημένε δε θα επιβίωνες. Θα ήταν εύκολο να γίνω φασιστάκι, θα ήταν εύκολο να τσουβαλιάσω ανθρώπους και καταστάσεις. Αντ” αυτού όμως
προτίμησα να σκεφτώ. Προτίμησα να αγαπήσω τη διαφορετικότητα και να μάθω απ” αυτήν. Προτίμησα να κατηγορήσω γονείς και παππούδες, και εμένα φυσικά για το μέλλον που δεν έχω πια, παρά τον μετανάστη, που ήρθε εδώ για μια καλύτερη ζωή. Προτίμησα να παλέψω μαζί του για τα δικαιώματα που ούτε εγώ έχω ούτε αυτός, απ το να κάθομαι στον καναπέ μου και να καταδικάζω όλη μέρα. Απ” το να βγω στο δρόμο και να μαχαιρώσω νέα παιδιά ή πατεράδες που σκίζονται όλη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί… Δεν έζησες μετανάστης καημένε, δεν μπήκες ποτέ στη θέση του συνανθρώπου σου να σκεφτείς πως νιώθει. Το μόνο που ήξερες πάντα να κάνεις είναι να εκμεταλλεύεσαι.. Ήταν καλό τότε το φθηνό εργατικό, ήταν καλοί τότε που εσύ δεν ήσουν για λάτζες και οικοδομές, οι Αλβανοί.. Τώρα σε πονάει που κάποιοι με κόπο και ιδρώτα τα κατάφεραν.. Τώρα που η ανάγκη χτύπησε τη δική σου πόρτα τα βλέπεις αλλιώς. Αλλά και πάλι τα βλέπεις λάθος. Γι αυτό δε θα πας ποτέ μπροστά. Γι αυτό πάντα θα παίρνεις κ εμένα στο λαιμό σου. Γι αυτό τώρα δε σου φτάνουν οι κλέφτες, αλλά θες και δολοφόνους να σε κυβερνούν..

Αλλά κατάλαβε επιτέλους. Κατάλαβε ότι η βία δεν είναι λύση. Γιατί δε θα σταματήσει ποτέ. Γιατί δε βάζεις ακόμα μυαλό; Γιατί νομίζεις ότι ΚΑΙ αυτό το πρόβλημα δεν θα χτυπήσει ποτέ την πόρτα σου; Ο φασισμός δεν αφορά μόνο τους μετανάστες. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεν έχεις καταλάβει καημένε ότι δεν τους αρέσει η διαφορετικότητα; Ότι δεν τους αρέσει όταν σκέφτεσαι, όταν ενεργείς..; Δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν σειρά οποιοιδήποτε δεν πάνε με τα νερά τους; Αύριο θα είναι το παιδί σου, επειδή φοράει φόρμες, επειδή ακούει ροκ ή χιπ χοπ, επειδή διάλεξε να βάψει το μαλλί του ή να φορέσει 35 σκουλαρίκια. Επειδή επέλεξε να βγαίνει στα Εξάρχεια ή επειδή επέλεξε να κάθετε στις πλατείες. Μεθαύριο θα είσαι εσύ. Επειδή είπες τη γνώμη σου, επειδή έχεις ένα τέτοιο παιδί, επειδή ο παππούς σου ήταν αντιστασιακός. Επειδή κυκλοφορείς..Γιατί δεν βλέπεις που πάει το πράγμα; Γιατί ασχολείστε με ότι μαλακία σας πλασάρουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί αντί να δείτε την μεγάλη εικόνα;; Δεν βλέπετε τι κάνουν με τους φασίστες; Δεν βλέπετε ότι μας χτυπάνε από παντού για να μη μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι σε τίποτα; Δεν βλέπετε τα νομοσχέδια να περνάνε νύχτα και να τα θάβουν ασχολούμενοι με τα χρυσά αυγά και το κάθε χρυσό αυγό; Δεν βλέπετε τη μεγαλύτερη χούντα που έρχεται; Δεν βλέπεται ότι αντί να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του ασχολούμαστε με τον κάθε μπετόβλακα φασίστα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα; Που πήγε η παιδεία σας ρε γαμώτο; Που πήγε η κριτική σας σκέψη; Φίλτρα μηδέν;; Γιατί τρώτε αμάσητο ότι σας δίνουν;
Τα χρυσά αυγά δεν είναι τίποτα. Σταματήστε να τους φέρεστε λες και αξίζουν τη προσοχή σας. Αυτό που αξίζει την προσοχή σας είναι το μυαλό σας. Σταματήστε να το κοιμίζετε. Σκεφτείτε. Μπείτε στη  θέση του συνανθρώπου σας. Σκεφτείτε πως θα νιώθατε εσείς πριν πράξετε..Μην τους αφήνετε να σας κοιμίζουν. Κάποιος είχε πει «ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΟ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ».
Μας χτυπάνε από παντού δε βλέπετε;; Ξαφνικά ο Μεταξάς από δικτάτορας έγινε σωτήρας, ήταν κοντά στους αγρότες και στους εργάτες!!! (σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ” Δημοτικού) Είμαστε με τα καλά μας;;; [Ο Μεταξάς δεν ήταν τίποτα άλλο από δικτάτορας. Μάλιστα η δικτατορία του είχε αρκετά εξωτερικά γνωρίσματα, από άλλα φασιστικά καθεστώτα, όπως οι στολές τους που ήταν αντίστοιχη των Ιταλών φασιστών, όπως ο χαιρετισμός με το δεξί χέρι σε ανάταση.. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Η μήπως είναι αυτός ο αρχαίος δωρικός χαιρετισμός που λένε τώρα τα χρυσά αυγά; ] Πραγματικά δεν σκέφτεστε καθόλου; Τα παιδιά μας τι Ιστορία θα μάθουν; Με τι αξίες και ιδανικά θα μεγαλώσουν; Για πόσο ακόμα θα τους αφήνουμε να μας φτιάχνουν έναν πλαστό κόσμο διαστρεβλώνοντας τα πάντα..;

Εσείς οι σκεπτόμενοι.. Αντί να αναλώνεστε σε κυνηγητά και ξύλο, εξηγήστε στους μικρότερους τι εστί χούντα, τι εστί φασισμός, τι εστί έλλειψη ελευθερίας σκέψης. Έχουν τόσο θυμό μέσα τους που δεν ξέρουν πως και που να τον διοχετεύσουν, έτσι ξυπνάνε οι νόμοι της ζούγκλας.. Ο δυνατότερος επιβάλλεται στον αδύναμο. Αυτό θέλετε απ τα παιδιά σας; Να γίνουν οι τελευταίοι τραμπούκοι που το μόνο που ξέρουν είναι η βία; Να τα τρώει το ιντερνέτ και το fb αντί να διαβάζουν κανένα βιβλίο;
Θέλετε τα παιδιά σας στρατιωτάκια απλά να υπακούν εντολές; Αν ναι τότε μπράβο σας! Είστε σε καλό δρόμο.
Δεν ασχολούμαι με τους φασίστες. Δεν αξίζει να χαλάσω σάλιο ούτε για να τους φτύσω. Θα υπερασπίζομαι όσο ζω το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει με αξιοπρέπεια, ασχέτως τη φυλή του, το χρώμα του ή την καταγωγή του. Και αυτό θα το κάνω προσπαθώντας να δώσω σε όλους εσάς να καταλάβετε. Να σκέφτεστε. Προσπαθώντας να είμαι πάντα εντάξει απέναντι στον συνάνθρωπο, φερόμενη έτσι όπως θα ήθελα να μου φέρονται. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

To be Continued..
Ηρώ.
Share this article :

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

ΦΡΑΞΙΑ

ΦΡΑΞΙΑ
 
Support : Ιστοδαμάζοντας | Copyright © 2013. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ - All Rights Reserved
Template Creating Website Published by Mas Template
Επεξεργασία / Προσαρμογή Ιστοδαμάζοντας Proudly powered by Blogger