Home » » Συνέντευξη - Gift Of Life 138 -

Συνέντευξη - Gift Of Life 138 -



Το Αντάρτικο , όπως κάποιοι ξέρετε έχει σαν στόχο εκτός των άλλων , να δίνει και βήμα σε νέες φωνές που θέλουν να ακουστούν και να βγούν προς τα έξω.Σήμερα έχουν σειρά οι ''Gift Of Life 138'' ένα hip hop σχήμα από τα Πατήσια. Ο Cross One ένας εκ των μελών τους μας απαντάει στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

1. Αφού σε ευχαριστήσουμε , πες μας δυο λόγια για εσάς.Πότε δημιουργήσατε το συγκρότημα , ποιοι ήταν οι λόγοι , πόσοι και ποιοι το απαρτίζουν ?

Να σας ευχαριστήσουμε και μεις απ την μεριά μας που μας παίρνετε αυτήν την συνέντευξη.Οι Gift of Life δημιουργήθηκαν το 2010 από τρία μέλη.Από τον Steel (Λεονάρντο Κυρίτση) , τον Cross one (Αλέξης Σοκόλι) και έναν παράγωγος ο οποίος έχει αποχωρίσει  από το συγκρότημα για λόγους προσωπικούς. Ύστερα από τη αποχώριση του παραγωγού το 2012 στο συγκρότημα μπήκαν άλλα τρία άτομα , ο Baritone (Αντρέας Κανελόπουλος) , ο Dj 90Sound (Άντι Βέντρα) και τέλος ο Old Boy (Λαέρτης Κυρίτσης) ο οποίος μας είχε βοηθήσει και στο παρελθόν στον ήχο και πλέον είναι ενεργός στους Gift of Life.Καταρχάς ήμασταν φίλοι με τον Steel χρόνια και αφού ασχολιόμασταν και οι δυο με το Hip-Hop , ε κάποια στιγμή είπαμε να ενωθούμε. Επίσης και με τα άλλα παιδιά είμαστε φίλοι χρόνια , έκτος του Baritone που τον γνωρίσαμε τα τελευταία δυο χρόνια , και δέσαμε πολύ καλά μαζί του και είναι τιμή μας που είναι μαζί μας στο συγκρότημα.Δεύτερον φτιάξαμε το συγκρότημα καθαρά επειδή γουστάραμε , και γουστάρουμε την Hip-Hop κουλτούρα , και να εκφράσουμε όσα νιώθουμε και τις πεποιθήσεις μας.Το Crew αποτελείτε από : Steel -Cross-Baritone (στα μικρόφωνα) , Dj 90Sound στα scratching  και τον Old Boy σε mastering - mixing. 

2. Τι σημαίνει για σας Gift Of Life ? Πως προέκυψε αυτό το όνομα ?

Το όνομα Gift of Life προέκυψε γιατί για μας Gift of Life  σημαίνουν τα παρακάτω :Καταρχάς Gift of Life σημαίνει Δώρο ζωής.Και για μας αυτό που κάνουμε είναι δώρο ζωής , στο να λέμε όσα νιώθουμε και όσα πιστεύουμε μέσα από την μουσική , μέσα από ένα χαρτί ένα στιλό , μέσα από αυτά που βιώνουμε, βλέπουμε και ακούμε.Δώρο ζωής για μας είναι ότι μπορούμε και το κάνουμε αυτό μονοί μας , Δώρο ζωής για μας είναι ότι νιώθουμε , ότι αγαπάμε , ότι μπορούμε , ότι υπάρχουμε , ότι ερωτευόμαστε , ότι έχουμε αντίληψη , ότι κάποιος μας ακούει , ότι κάποιος μας στηρίζει. Δώρο ζωής για μας είναι η φίλια μας , οι οικογενειές μας , η δύναμη μας , η σκέψη μας.Δώρο ζωής για μας είναι η μουσική , είναι το Hip-Hop , είναι η έμπνευση , είναι οι στίχοι μας.Δώρο ζωής είναι όσα έχουμε και χάσαμε , όσα έχουμε και θα έρθουν.Δώρο ζωής  είναι πάρα πολλά , τα οποία για μας είναι ότι έχει να κάνει με την ανθρωπιά. Δώρο ζωής επίσης είναι που  μας παίρνετε αυτήν την συνέντευξη και μας δίνετε την δυνατότητα να μιλήσουμε για μας.

3.  Από ότι ξέρουμε λειτουργείτε ανεξάρτητα.Είναι επιλογή σας ή απλά δεν έτυχε να είστε σε κάποια εταιρεία ?

Ναι λειτουργούμε ανεξάρτητα . Είναι καθαρά και μονό επιλογή μας .Δεν θέλουμε σχέση με εταιρίες , έκτος και αν υπήρχε κάποια εταιρία που να σε στηρίζει πραγματικά γι'αυτο που είσαι.Αυτή η εταιρία δεν υπάρχει καλώς η κακώς όμως , και έτσι επιλέγουμε να λειτουργούμε ανεξάρτητα μόνοι μας , και με την βοήθεια από άτομα δικά μας που γνωρίζουμε.Οι εταιρίες σε αλλάζουν , αν όχι απ την αρχή θα έρθει η στιγμή που θα ζητάνε και θα ζητάνε και θα ζητάνε , να γίνεις κάτι που "εσύ" δεν είσαι , θα σε αλλοιώσουν , θα σε χρησιμοποιήσουν και μετά αφού κερδίσουν  κάτι από σένα θα σε πετάξουν.Προφανώς δεν νιώθουμε σκουπίδια η πράγματα για να μας χρησιμοποιήσει κάποιος και να μας πετάξει.Έτσι επιλέγουμε να είμαστε αυτόνομοι και ο εαυτός μας.

4. Τι σημαίνει για σένα hip hop ? Γιατί διάλεξες να το κάνεις ?

Για μένα τι σημαίνει Hi-hop? Για μένα Hip-Hop είναι όσα έχω μέσα μου. Hip-Hop  είναι η ψυχή και το σώμα μου.Hip-Hop είναι όσα ζω , ότι αντιλαμβάνομαι , ότι νιώθω , ότι σιχαίνομαι , ότι διεκδικώ. Είναι ένας τρόπος να μιλήσω εκ των έσω , είναι ένας φίλος που ήταν και είναι μαζί μου στης καλύτερες και κυριότερα στις χειρότερες στιγμές μου.Το Hip-Hop είναι ένα όπλο , μια γλώσσα που τσακίζει , ένας  βροχερός ουρανός που σε ξεπλένει και μια φωτιά που δεν σβήνει την οργή σου.Το Hip-Hop είναι όσα χάσαμε σαν άνθρωποι , και μέσα από αυτό προσπαθώ να τα  κρατάω μέσα μου.Το Hip-Hop είναι ο λόγος που μπορώ να μάθω , να καταλάβω πολλά πράγματα για ένα άτομο που ζει σε μια άλλη χώρα και να τον νιώσω , και αυτός έμενα. Το Hip-Hop είναι ένα "παιδί" που δεν θέλει να μεγαλώσει και γι'αυτον τον λόγο δεν είναι ίσως αρεστό σε μεγάλες ηλικίες και στον κόσμο γενικά. Το Hip-Hop  δεν είναι αμάξια , λεφτά, γκόμενες , καδένες. Αντιθέτως είναι το άλλο άκρο.Το Hip-Hop δυστυχώς η ευτυχώς μπορεί να παίξει παντού , και αυτό το αλλοιώνει με το πέρασμα των χρόνων.Το Hip-Hop με βοήθησε να κόψω  πολλές μαλακίες , τα άτομα τα οποία γράφανε αυτούς τους στίχους με βοηθήσανε πολύ , και είμαι πολύ ευγνώμων γι'αυτο.Το Hip-Hop είναι το αγκάθι στο σύστημα , στον καπιταλισμό , στη διαφθορά αυτού του κόσμου.Το Hip-Hop έτσι για το τέλος για να μην λέω  πολλά είναι καθαρά η ζωή μου , σου , του , ΜΑΣ. Γιατί και μέσα από της ζωές κάποιον δημιουργήθηκε. Kαι γι'αυτο το επέλεξα.

5. Πως βλέπεις τα πράγματα γενικά στην ανεξάρτητη μουσική και ειδικά στο hip hop ? Yπάρχουν φωνές αξιόλογες ? Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνει κανείς τα πράγματα μόνος του ?

Γενικά στην ανεξάρτητη μουσική σκήνη υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα , σε διάφορες μουσικές δηλαδή , και χαίρομαι γι'αυτο πολύ. Όσον άφορα την Hip-Hop  σκηνή συγκεκριμένα δεν θα το έλεγα προσωπικά , και σαν Crew.To Hip-Hop στην Ελληνική σκηνή δεν έχει πολλά αξιόλογα άτομα , όσον αφορά την επιφάνεια.Λόγο ότι πλέον είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς Hip-Hop έχει μπει ο καθένας που έγραψε ένα κουπλέ , ο καθένας που δεν έχει ιδέα τι εστί Hip-Hop , ο καθένας που θέλει να πει την μαλακία του και την επομένη θα είναι στα σκυλάδικα να χορεύει και να ανοίγει μπουκάλια . Πιστεύω με αυτά που βλέπω και ακούω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα αξιόλογα άτομα , με κρίση σε αυτό που κάνουν , αγάπη , πάθος και αντίληψη που άπλα δεν ακούγονται. Δεν τους ακούει ο κόσμος για λόγους όπως επειδή τυχαίνει να μην έχουν τα κονέ να φανούν , δεν έχουν γνωστούς Mc's φίλους να τους κάνουν αυτοί ένα "ωραίο" promo , γιατί γράφουν πράγματα που συμβαίνουν και που νιώθουν, άλλα ο κοσμάκης θέλει να ακούσει για αλκοόλ, μπάφο και γκόμενες. Το κοινό παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό που  κάνουμε γενικά εμείς που είμαστε στην Hip-Hop σκήνη.Εγώ βλέπω ένα κοινό χωρίς αντίληψη τον πραγμάτων και του τι συμβαίνει , και δυστυχώς οι καλλιτέχνες ακολουθούν το κοινό σε αυτό, για μένα λάθος. Σίγουρα υπάρχει η εξαίρεση έτσι! εννοείτε πάντα αυτό , και γι'αυτον τον λόγο κάνουμε ακόμα Hip-Hop και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Γενικά στο να κάνεις πράγματα μόνος σου είναι δύσκολο , όχι μονό στην μουσική.Τώρα όσον άφορα την μουσική , θα πω είναι και δύσκολο και εύκολο ταυτόχρονα.Είναι εύκολο γιατί πλέον μπορείς να αγοράσεις ένα μικρόφωνο , δυο ηχεία , μια κάρτα ήχου από ένα κατάστημα , να κατεβάσεις και ένα πρόγραμμα να φτιάχνεις την μουσική σου και έχεις έτοιμο το κομμάτι. Αυτό το λέω γιατί μου έχουν πει άτομα που είναι χρόνια στην Hip-Hop σκηνή τα χρόνια εκείνα ήταν πολύ ποιο δύσκολο να τα βρεις αυτά , και για τις εποχές τότε ήταν και ακριβά. Ενώ τώρα μπορείς να τα βρεις σε οποια τιμή θες και βολεύει την τσέπη σου ώστε να κάνεις μια μουσική δουλειά.  Μετά πάει πως δουλεύεις πάνω σε αυτό , τι θες να βγάλεις από αυτό που κάνεις , τη θες να κερδίσεις και ποσά θες να δώσεις γι'αυτο που ασχολείσαι. Τώρα όπως είπα το να κάνεις ένα σχετικά κάλο κομμάτι , ένα κάλο αποτέλεσμα ΟΚ δεν είναι και πολύ δύσκολο , και μετά να το ανεβάσεις στο ίντερνετ. Άμα όμως θες να φτιάξεις CD αλλάζει το θέμα , και άμα το παίρνεις στα σοβαρά αυτό που κάνεις. Εδώ  λοιπόν δυσκολεύουν τα πράγματα! Στο σημείο αυτό , θέλει πολύ χρόνο , ξενύχτια , θέληση , αγάπη , πάθος, πείσμα , λεφτά για μηχανήματα , για τις κόπιες των  CD's , για εξώφυλλα , για αφίσες. Και αν είσαι άτομο που κάνεις πραγματικά σοβαρά Hip-Hop πιστεύω ότι όλα αυτά είναι πολλά , δύσκολα ,  και θέλει αρχίδια στο να λες "θα κάνω και άλλο κομμάτι" , "θα βγάλω και άλλο CD" ενώ δεν βγάζεις μια από αυτό. Αντιθέτως δίνεις. Άλλα το αποτέλεσμα δεν συγκρίνετε με όλα τα παραπάνω ! Και άλλο ένα  για μένα προσωπικά σοβαρό θέμα είναι ότι μέσα σε όλα αυτά είναι το γαμημένο το μυαλό μας και η ψυχολογία που μας αφήνει πολλές φορές πίσω , άλλες φορές μας βοηθάει να πάμε λίγο ποιο μπροστά. Άλλα έχω καταλήξει ότι άμα κάνεις Hip-Hop και γενικά μουσική με το μυαλό δεν πας πουθενά , αυτά θέλουν δύναμη , πάθος , θέληση , έρωτα. Και όλα αυτά είναι θέμα ψυχής και καρδιάς και όχι του μυαλού μας. Ίσως ακουστεί σε κάποιους απλό , άλλα είναι το ποιο δύσκολο.

6. Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό hip hop ? Είναι όπως θα το ήθελες ή έχει ελλείψεις ? Και αν ναι σε τί ?

Το Ελληνικό Hip-Hop  για μένα είναι απ' τα καλύτερα στον κόσμο , λόγω θεματολογίας και λεξιλογίου.Και γι'αυτο ευθύνεται η Ελληνική γλώσσα και όχι η καλλιτέχνες.Για μένα έχει ότι χρειάζεται , από άτομα που να το στηρίζουν έχει έλλειψη το Hip-Hop στην Ελλάδα.Δεν ξέρω γιατί άλλα υπάρχουν καλοί καλλιτέχνες μονό που χαραμίζονται σε πρότυπα , σε διαφήμιση , και φώτα.Για μένα αυτό που κράζου γίνανε και γίνονται , και αφήνουν κάτι άσχημο πίσω στον ακροατή που το αγαπάει.Οι καλλιτέχνες χαραμίζονται από ένα κοινό το οποίο σε δύο χρόνια ίσως να μην τους θυμάται και "προδώσανε" ακροατές που τους εκτιμούνε ακριβώς γι'αυτο που ήταν όταν ξεκινήσαν.Δεν βλέπω σταθερότητα  πια , μια είναι κακός ένας καλλιτέχνης , μια μόνο αγάπη , μια Old shcool , μια New shcool , την μια κράζει τα club την άλλη τον βλέπεις σε club  να το διασκεδάζει. Για μένα αυτό δεν είναι σοβαρή προσωπικότητα , και ειδικά όταν με αυτόν τον καλλιτέχνη πέρναγα ώρες στα ακουστικά μου και τον στήριζα.Καταλαβαίνω περνάνε τα χρόνια και εξελίσσονται τα πράγματα , όπως και η μουσική μες σε αυτά , άλλα ίσως θα πρέπει να είμαστε ποιο αυστηροί με τον εαυτό μας και με αυτό που κάνουμε κάποιες φορές και να μένουμε ακλόνητοι σε αυτό.Δημιουργείς για να αφήσεις κάτι κάλο πίσω σαν Mc , και όχι για να αφήσεις ένα μπουρδέλο ότι να ναι στην νέα γενιά.Και πλέω έχουν στην μπούκα την νέα γενιά , στην οποία ανήκω και γω και το Crew μου. Ότι και κάλα "τι να μας  πουν τα πιτσιρίκια τώρα εμείς το κάνουμε απ' το 90". Και τι πάει να πει αυτό? Πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω. Συγγνώμη η νέα γενιά δεν σε ακούει και σε στηρίζει? Η νέα γενιά δεν αγοράζει το CD σου? Άμα  δεν υπήρχε η νέα γενιά δεν θα υπήρχε κανείς πουθενά , γιατί πολύ άπλα η κάθε γενιά συνεχίζει το έργο που για μας ονομάζεται Hip-Hop , για άλλους ποίηση και για άλλους τρόπος ζωής. Αυτό το "μόνο οι παλιοί είναι γαμάτοι και έχουν κάτι να πουν μόνο αυτοί" μου την σπάει άσχημα και δημιουργεί αποστάσεις ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δεν θα έπρεπε να υπάρχει , υποτίθεται όλοι για τον ίδιο λόγο πάνω κάτω πολεμάμε και φωνάζουμε έτσι ? Δεν το βλέπω εγώ αυτό σε γενικά πλαίσια. Δυστυχώς.

7. Οι άνθρωποι γύρω μας υποφέρουν από αυτό που τα Μ.Μ.Ε ονομάζουν '' κρίση''.... Φτώχεια , εξαθλίωση , αυτοκτονίες και ο φασισμός στο προσκήνιο.. Διαφορετικοί κόσμοι , και ένας λαός χαμένος και αποχαυνωμένος...Που οφείλονται όλα αυτά κατά τη γνώμη σου και πως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ?

Τα Μ.Μ.Ε. ανέκαθεν πάντα αυτό κάνανε και μια χαρά το πετυχαίνανε πάντα ως τώρα. Μια το λέγανε "βια" την άλλη "ναρκωτικά" , τώρα "κρίση". Το θέμα για μένα είναι οι νέοι , να μην τα πιστεύουν και να μην ασχοληθούνε φανατικά με αυτά διότι ο φανατισμός οδηγεί στην αυτοκαταστροφή πάντα. Εννοείτε αυτοί οι οποίοι επηρεάζονται πολύ από αυτό είναι οι γονείς μας , και είναι λογικό όταν μπαίνω και το βλέπω απ' τα μάτια τους. Οι γονείς έχουν "εμάς", για "μας" ζουν , γι'αυτο λοιπόν λέω ότι οι νέοι πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω  και να μην περιμένουν να βγει η μαμά τους στους δρόμους , άλλα να βγει αυτός για τον εαυτό του πρώτα απ'ολα , για την οικογένεια του  και για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Καταρχάς οι παιδεία είναι σάπια , δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτο. Πριν έρθει η "κρίση" τι βλέπανε τα παιδιά? Έναν Σάκη να χορεύει και να σκοτώνονται κοριτσάκια χαζά από κάτω , έναν πάτερα που είχε τρεις BMW , μια μάνα που έβγαινε συνεχώς για ψώνια και κομμωτήριο και μια κοινωνία που όλη μέρα έπινε καφέ και τα βράδια γλεντούσε στα σκυλάδικα.Πως να περιμένω να σκεφτεί ένα τέτοιο άτομο? Ένα τέτοιο παιδί? Πως? Δεν πιστεύω ότι υπάρχει η ότι ζούμε κάτι παράλογο. Όλα είναι άπλα και φανερά γιατί πολλοί άπλα "εμείς" τα δημιουργήσαμε. Είπε ποτέ κάνεις ΟΧΙ σε κάτι που το σύστημα του επέβαλε? Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι πως γίνετε να βγάζει τόσα λεφτά χωρίς να ιδρώνει? Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα,και ότι σου δώσανε θα στο πάρουν με το ίδιο σου το αίμα? ΟΧΙ. ΚΑΝΕΙΣ.Όλα είναι αλυσίδα , ντόμινο, πες το όπως θες , θα έρθει και η σειρά "σου".Όσο για της αυτοκτονίες και την εξαθλίωση τι να πω? Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε να μπω στην θέση αυτών των ανθρώπων. Αλήθεια δεν μπορώ, γιατί, δεν θα το έκανα για κανέναν λόγο εγώ προσωπικά. Πιστεύω δεν κέρδισαν τίποτα , και ότι αυτοκτονήσανε δειλά , λυπάμαι άλλα αυτή είναι η γνώμη μου όσο άσχημο και αν ακούγεται. Απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του για μένα , ακόμα και η αυτοκτονία είναι επιλογή όσο άσχημο ακούγεται και αυτό. Και φυσικά δεν λέω ότι δεν με ένοιαξε , η ότι δεν στεναχωρήθηκα , και λυπάμαι που κάποιοι άνθρωποι φτάνουν σε τέτοιο σημείο , και τους φτάσανε.Όσο για τον φασισμό θα πω πάλι το ίδιο , "εμείς" τον ξαναφέραμε πίσω. Εννοείτε τον προώθησε το σύστημα και το σύστημα του καπιταλισμού άλλα το τελευταίο χαρτί το αφήνουν πάντα σε "μας". Και είναι αυτό που πέταξε στην κάλπη ο παππούς , η γιαγιά ,  και οι γονείς αυτών που είναι τώρα βολεμένοι και όσοι είναι τόσο μα τόσο αγράμματοι που  ψηφίζουν ένα μάτσο δολοφόνους και σκουπίδια. Εδώ έχουν κάνει την αστυνομία τον "γαμιά" του λαού , ενώ ο λαός τους πληρώνει , και ακόμα τρώμε και ξύλο από αυτούς. Τόσο μαλάκες "είμαστε".Αυτά είναι πρότυπα Αμερικάνικα , διαταγές της Ευρώπης . Έτσι πως έγινε η Ελλάδα δεν έχει τίποτα στα χέρια της όσον άφορα τους 300 εκεί μέσα στο μπουρδέλο και τον Πρωθυπουργό. Αυτοί δεν κάνουν τίποτα παραπάνω απ' το να εκτελούν διαταγές από άλλα κεφάλια της Ευρώπης και της Αμερικής. Και φυσικά οι εντολές προέρχονται από Μασονικές κλίκες που προσπαθούν να υποτάξουν τον κόσμο για την Νέα Παγκόσμια Τάξη. Πρώτα θα σε ισοπεδώσει και μετά ενώ θα είσαι μέσα στα σκατά θα σου "δώσει" το χέρι να σε βγάλει άλλα με νέες προϋποθέσεις , ώστε να είσαι ρομποτάκι τους.Πως να αλλάξει αυτό και άλλα πολλά? Συνεχής αγώνας , δύναμη , πιστή , αλληλεγγύη , χωρίς φόβο , να κρατάμε την ουτοπία μας κάλα μέσα μας , και τα όνειρα να μην μας τα πάρουν. Και όσο γίνετε επιθέσεις. Όσο έχουμε αυτά σημαίνει έχουμε ελπίδα , όσο υπάρχει ελπίδα πάντα αλλάζει κατι.

8. Πιστεύεις ότι η hip hop σκηνή έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ? Καταδεικνύει τα προβλήματα και τα πολεμάει ή μένει στην απάθεια και στην βολή της ?

Όχι δεν πιστεύω ότι το Hip-Hop έχει σταθεί στο ύψος το περιστάσεων. Έκτος από ελάχιστο πλήθος. Εντάξει πιστεύω αυτό φαίνεται κι όλας από πράξεις και την στάση τον ακροατών της Hip-Hop σκηνής και από τους καλλιτέχνες της.Αλλά απ' την άλλη έχει κάνει και πολλά καλά το Hip-Hop σε αρκετούς που ακούσανε με σεβασμό και προσοχή και όχι απλά επειδή παίζει σε ένα μαγαζί η επειδή είναι μόδα. Νομίζω έχω απαντήσει μέσα και από άλλες ερωτήσεις πάνω σε αυτό.Σίγουρα από συναυλίες έχει κάνει πολλά και αλληλεγγύη για συντρόφους που είναι μέσα η είναι άρρωστοι. Σε αυτό έχει κάνει πάρα πολλά. Πιστεύω δεν έχει κάνει πολλά σε πράξη σε ότι άφορα θανάτους αδερφών μας , ξυλοδαρμούς  από μπάτσου φασιστές και ρουφιάνους. Υπάρχει φόβος το καταλαβαίνω. Και σε μένα δηλαδή Εγώ πιστεύω είναι λόγο του παρτακιζμού και της αποξένωσης που υπάρχει ανάμεσα μας και μας χωρίζει. "Αφού  δεν συνέβη σε μένα πάλι κάλα". Ε εντάξει όλα ντόμινο είναι και θα έρθει και η σειρά μας. Θα μας άρεσε τότε να βλέπουμε αυτούς που λέγαμε αδέρφια μας να μην κάνουν τίποτα? Δεν νομίζω. Ναι λέμε τα προβλήματα μέσω του Hip-Hop ασφαλώς όλοι μας , και ο καθένας  πως τα αντιλαμβάνεται.Δύστυχώς όμως είναι και πολλοί που βλέπω ότι δεν έχουν και τα τόσα τρομερά προβλήματα , όμως τα γράφουν και απ΄ την μια είναι καλό , άλλα μένουν ως εκεί...σε ένα live , στο χαρτί και το στιλό. Δράση μηδέν. Εντάξει το Hip-Hop  για μένα ότι και να είναι αυτό που γράφεις και σε απασχολεί , είναι πρώτα οι δρόμοι και μετά η σκηνή. Βλέπω γίνετε το ανάποδο.  Πρέπει να κάνουμε όλοι από κάτι , ούτε είμαστε όλοι το ίδιο , ούτε τα μπορούμε όλοι όλα. Και βλέπω ότι δίνουν σημασία πολύ στο Flow , Skils , promo , ρούχα , γυαλί , clip. Ε δεν πάει έτσι το θέμα όμως. Οπότε για μένα όχι το Hip-Hop άλλα οι Χιπ-Χοπαδες δεν έχουν σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων. Το Hip-Hop πάντα ήταν.

9.Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές ?

Οι μουσικές επιρροές μου από την Ελληνική Hip-Hop σκηνή είναι : FF.C , Razastarr , Παρεμβολές , Ανάφλεξη , Αντίξοες Παραγωγές , Ανδρείκελος , Ψυχόδραμα , Παράξενος , Spike 69 , Μέγας , Flow Job , John Wu , Romson Παραβάτης , Deadlock , N.E.B.M.A (τα παλιά τους) , Demon St8  , Φράξια .
Οι μουσικές επιρροές από το ξενόφωνο Hip-Hop είναι : Lords Of The Underground , Army of the Pharaohs , Everlast , KRS-One , La Coka Nostra , Lost Children of Babylon Collection , Lowkey , Non-Phixion , Shurik'n , The Brotherhood , Nick Wiz , IAM , NTM , Sniper , Manau , Call O' Da Wild  , Group Home , Vinnie paz , House of Pain , Cypress Hill , Psycho Realm , Furax Barbarossa , DMX , Dub Incorporation , NWA , Grandmaster Flash Bob Marley , Geto Boys .

10. Από ότι ξέρουμε δεν έχετε βγάλει προς το παρόν καποια ολοκληρωμένη δουλειά προς τα έξω.Υπάρχει κάτι που ετοιμάζετε ? Από live εμφανίσεις ? Θα σας δούμε κάπου ?

Όχι ακόμα δεν έχουμε ετοιμάσει κάτι ολοκληρωμένο . Λόγο χρόνου , δουλειάς , έχουν μείνει κάποιες μουσικές  δουλειές πίσω άλλα κάνουμε ότι μπορούμε. Ετοιμάζουμε ένα CD , το πρώτο μας ουσιαστικά  σαν Gift Of Life άλλα και σαν Crew το έχουμε δουλέψει όλοι μαζί. Ετοιμάζω εγώ (Cross) ένα  δικό μου προσωπικό αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα βγει και ούτε βιάζομαι. Άλλα μες το χρονικό διάστημα αυτό που είχα αφήσει το προσωπικό μου CD  στην άκρη εμπνεύστηκα από κάτι παραγωγές Ρώσων και είπα να φτιάξω ένα Mixtape δικό μου με επτά κομμάτια. Έχω έτοιμους τους στίχους ,  οι παραγωγές και αυτές της έχω διαλέξει , έκτος από μια η οποία είναι του Θωμά (Vox populi) γνωστός μας , και τα κάνω πρόβες αυτόν τον καιρό για να τα ηχογραφήσω. Μες στο 2014 πιστεύω θα έχει βγει το προσωπικό μου Mixtape. Επίσης ο Steel (Λεονάρτνο) είχε κάνει ένα Demo ποιο παλιά δικό του το 2011 , και ο Baritone (Αντρέας) έχει κάνει δυο προσωπικά CD. Τώρα για live εμφανίσεις δεν έχουμε κάτι . Αν μας φωνάξουν κάπου εννοείτε θα πάμε. Και επίσης όσον αναφορά το CD μας σαν Gift Of Life έχουμε σκεφτεί μέχρι τώρα όταν ολοκληρωθεί να το κάνουμε παρουσίαση σε κάποιο χώρο , αν μας δώσουν , η ενοικιάσουμε εμείς κάποιον χορό Και τότε θα κάνουμε την παρουσίαση δίσκου μας και το δικό μου , η κάποιου απ' το Crew  αν έχει ετοιμάσει κάτι άλλο ως τότε.

11. Στην εποχή μας είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μουσική και να παραμένεις ατόφιος και συνεπής στην στάση σου...Τι σε κάνει να επιμένεις και να θες να συνεχίζεις και τι θα σε έκανε να τα παρατήσεις ?

Νομίζω πάντα ήταν δύσκολο να παραμένεις ατόφιος και συνεπής στην στάση σου και τα πιστεύω σου.Σίγουρα στην εποχή μας ακόμα ποιο πολύ. Αυτό που με κρατάει είναι τα πιστεύω μου , η ηθική μου , καρδιά μου , ο λόγος μου , η αξίες μου σαν άνθρωπος , και ότι δεν μου αρέσει να γίνω ένα πιόνι , μια μάζα .Σίγουρα ανήκω σε μια μάζα , άλλα είναι πολύ μικρότερη από την γενική που υπερισχύει και βλέπουμε όλα αυτά τα άθλια πράγματα γύρω μας. Διάλεξα να είμαι όσο μπορώ ο εαυτός μου και να προσπαθώ να καλυτερεύω για μένα και για τον κύκλο μου. Έξαλλου θέλουμε να αλλάξει κάτι προς το κάλο έτσι? Πως θα αλλάξει αυτό αν εμείς που σκεφτόμαστε "διαφορετικά" γινόμαστε ένα με ότι μας χαλάει και κράζουμε. Οπότε πρέπει πρώτα εμείς να "αλλάξουμε" ως προς το κάλο , το καλύτερο που μπορούμε , και μετά ίσως αλλάξει κάτι .Όλα από μας δεν αρχίζουν έτσι και αλλιώς! Τι θα με έκανε να τα παρατήσω ε? Πραγματικά δεν ξέρω! Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ Γιατί ότι κάνω το κάνω παν απ'ολα για μένα όσον άφορα την μουσική. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο για τον οποίο να θέλω να τα παρατήσω. Μέχρι τώρα δηλαδή , και όπως με βλέπω στο άμεσο μέλλον έμενα , δεν βρίσκω λόγο (ακόμα).

12. Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τους αναγνώστες μας...Που μπορεί να βρει κάποιος τους Gift Of Life , να επικοινωνήσει ή να ακούσει κάποιο δείγμα από την δουλειά τους ?

Τους Gift Of Life καταρχάς θα τους βρείτε στα Άνω Πατήσια , η στην Αγ. Βαρβάρα στα σκαλιά της εκκλησίας να πίνουν καμιά μπίρα! (χαχαχα)..Μετα μπορείτε να μας βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/pages/Gift-Of-Life-138-Crew/304131416301957?ref=hl
Και αν θέλει κάποιος να μας ακούσει μπορεί στο κανάλι μας στο Youtube : http://www.youtube.com/channel/UCC9ZAqiKcL2D_OAqiZsrIAg

13. Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον ? Σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο...

Δεν ονειρεύομαι τίποτα παραπάνω απ'οσα ζούμε. Δηλαδή για τα προσωπικά μου ονειρεύομαι  να έχω υγεία  πανω απ'ολα εγώ η οικογένεια μου , όσους αγαπάω και μ'αγαπανε , να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας και όσο γίνετε να ζούμε. Επίσης να συνεχίσω με την μουσική μου όπως είμαι και να καλυτερεύω. Ονειρεύομαι (στόχος δηλαδή) να βρω μια δουλειά και να μπορώ να είμαι καλύτερα στα πόδια μου. Ονειρεύομαι να βγουν τα CD και να τραγουδάμε όλοι μαζί τα κομμάτια και να γελάμε με όσα περάσαμε!Για τον κόσμο τα ίδια πάνω κάτω. Να έχει υγεία ο καθένας , αγάπη , δύναμη. Να ζει πραγματικά και όχι απλά να ανασαίνει.Να σηκώσει κεφάλι σε όσα τον έχουν κάνει να σκύψει και τον έχουν πατήσει. Ονειρεύομαι αλληλεγγύη μεταξύ μας και όχι φασισμό και έχθρα χωρίς λόγο. Ονειρεύομαι, μακάρι ο καθένας να κάνει κάθε μέρα λίγο αυτοκριτική στον εαυτό του και θα δει πως δεν φταίνε μονό οι άλλοι. Ονειρεύομαι να μην πέσουν ποτέ η γροθιές απ' τους συντρόφους που προσπαθούν ρισκάροντας πολλά , ακόμα και την ζωή τους , και μακάρι να αυξηθούν και να είμαστε όλοι μαζί αυτή η γροθιά σε ότι μας σκοτώνει σιγά σιγά τα όνειρα , την ουτοπία , την καρδιά μας , την ψυχή μας , τα χρόνια μας.Ονειρεύομαι ο κόσμος να εκτιμήσει το Gift Of Life (το δώρο ζωής) που τους δόθηκε και να πολεμάει γι'αυτο , γιατί μια φορά του δόθηκε , και μια μέρα θα το χάσει.

Σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε ότι καλύτερο...



Και εμείς  ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία και τον χρόνο σας.
Σας ευχόμαστε να είστε κάλα , και κάλες μουσικές δουλειές.

Share this article :

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

Παύλος Φύσσας - Καμιά ανοχή στους φασίστες

ΦΡΑΞΙΑ

ΦΡΑΞΙΑ
 
Support : Ιστοδαμάζοντας | Copyright © 2013. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ - All Rights Reserved
Template Creating Website Published by Mas Template
Επεξεργασία / Προσαρμογή Ιστοδαμάζοντας Proudly powered by Blogger